top of page

סיורי מוח בלונדון 

רחלי לנגפורד, חוקרת מוח, לומדת בלונדון את היכולת לשפר תיפקודים קוגניטיבים באמצעות התאמה מוזיקלית למצב רגשי בשילוב עם צלילים פסיכואקוסטיים לתפקוד מוחי. היא מנהלת את הסניף הלונדוני של קליניקת מרכז גלים לטיפול בהפרעות קשב וריכוז באמצעות ניורופידבק. מעבירה הרצאות וסדנאות ברחבי הארץ והעולם בנושאי המוח. 

לנגפורד בוגרת תואר שני בניורוביולוגיה מטעם בית הספר לרפואה שבאוניברסיטה העברית בירושלים. מחקרה עסק בתיקון מומי מוח מולדים באמצעות תאי גזע. 

מוח ורוד, מוח כחול במוזיאון המדע

הכירו את המוח ואת האופן בו פעולתו משפיעה על התנהגות, על מערכות יחסים רומנטיות ועל מיניות. האם יש קשר בין מגדר לבין צורה, גודל ופעולות מוחיות? האם יש דברים שגברים יודעים לעשות טוב יותר מנשים או להיפך? אצל מי הגודל כן קובע – כן – האורך: אבל של מה? על הקשר בין נטיות גנטיות לנטיות מיניות? על פמיניזם ומוח ורוד. ואיפה נמצא המוח הכחול?

האם המדע מחזק או מפריך את הסטראוטיפים על מיניות והבדלי מגדר? ולבסוף, שאלת השאלות: האם נשים וגברים שווים?​ מסע מדעי אל הבדלי מגדר, כלים שכדאי לקחת הביתה ולנסות על בני משפחה וחברים ובכלל על תקשורת בינאישית יומיומית.

מסע אל האבולוציה של כאב ועונג - האובססיה המודרנית לעולם הרפואה

הצטרפו אל חוקרת המוח למסע אחורה בזמן דרך האבולוציה של הרפואה כדי לצלול אל הכאב והעונג וכל מה שבדרך.

בן שורות האוסף הרפואי מהגדולים בעולם, האיש והאגדה - סר הנרי וולקם פורש בפנינו את גלגולו של כאב ובעיקר- מהם הדרכים להתמודד איתו. היכן הכאב במוח, איך יתכן לחוש כאב ביד שאינה קיימת, כיצד גלולות למניעת הריון משפיעות על חווית כאב, האם נשיקה של אימא אכן משככת כאבים, וכיצד כל זה קשור למברשת השיניים של נפוליאון.

על ההבדלים בן נשים וגברים בעונג וכאב, על הבדלי תרבות ודת, ועל האבולוציה של עזרי מין. סיור למבוגרים בלבד.

Please reload

סיור חדש - בקרוב!

האנטומיה המשומרת של ההתפתחות המוחית - מבט אל תוך צנצנת

פרטים בקרוב...

Please reload

סיורי עבר בתערוכות זמניות

ההיבטים הבלתי מודעים של התודעה האנושית - על מוות קליני ותפקודים מוחיים

מסע להבנת התודעה והחיים שאחרי המוות דרך אומנות, פילוסופיה ובעיקר מדע המוח.

 

האם תודעה יכולה להתקיים בלי מוח? מהו מוות? האם יש חיים אחרי המוות? מה קובע את ה"אני"? את הזהות העצמית? על הקשר בן שפה וזיכרון לתפקודי תודעה בבריאות, תחת הרדמה, ותחת מצבים קליניים קיצוניים. 

מה אפשר ללמוד מהמוח של אינשטיין על הדרך למנוע אלצהיימר? האם מוות קליני וחלום זה אותו דבר?

דרך תופעות כגון הפרעות שינה, סהרוריות, סינסטזיה והפרעות זיכרון, נחקור את ההביטים השונים של התודעה האנושית. 

נלמד אודות המתרחש בתודעה ובמוח בזמן מוות קליני, אודות המחקרים האחרונים בתחום התודעה האנושית, תיאורי מקרה, והכרת הצד הבלתי מוכר של היכולת המוחית.

Please reload

bottom of page