הרצאות, סדנאות והכשרות מרכז גלים, תל אביב
לפי הערכות אחרונות, ממוצע של 5-10 אחוזים מהילדים בעולם המערבי בגילאי בית-ספר סובלים מהפרעות קשב וריכוז, עם או בלי היפראקטיביות. מחקרים בתחום משתמשים בכלי דימות מוחי שונים שהדגימו שישנם הבדלים מוחיים בין אלו הסובלים מהפרעות קשב לאלו שלא.
בהרצאה הכיר חלק מההבדלים הללו ונדון בעיקר בשאלה: מה עושים בנידון? אילו כלים ניתן ליישם ביומיום של הילד, בבית ובבית הספר, ובחיי היומיום של מבוגרים הסובלים מההפרעה.
נדבר על דפוסי שינה והקשר שלהם לפעילות המוחית בהפרעות קשב וריכוז, נכיר טכניקת דימות מוחי שמלמדת את המוח כיצד לייצר את הרמה הנכונה של החמצן הדרוש בקדמת המוח וכיצד זה משפיע על תפקודים קוגניטיביים והיפראקטיביות. ולבסוף, נציג כלים הנתמכים במחקר מדעי לשיפור קוגניטיבי והפחתת היפראקטיביות.
כמה פעמים שאלתם את עצמכם?
· למה קשה לילד שלי להתרכז?
· למה אני צריך לומר לילד שלי שוב ושוב מה לעשות או תמידית להזכיר לו מה לא לעשות?
· למה לוקח לילד שלי זמן להירדם או קשה לשים אותו לישון?
· למה הילד שלי דואג לעיתים קרובות?
· למה קשה לילד שלי להתמודד עם תסכול?
ובעיקר: איך אפשר לעזור למוח שלו להתמודד טוב יותר עם כל זה?
הפרעות קשב וריכוז בילדים ואיך מטפלים בזה בלי ריטלין?
רחלי לנגפורד, חוקרת מוח, בהרצאה להורים ומטפלים
לפי הערכות אחרונות, ממוצע של 5-10 אחוזים מהילדים בעולם המערבי בגילאי בית-ספר סובלים מהפרעות קשב וריכוז, עם או בלי היפראקטיביות. המורים בבית הספר מתמודדים עם ילדים שלכאורה לא מסוגלים להתרכז, לא מסיימים את שיעורי הבית ומרחפים בעולם משלהם באמצע השיעור. ההורים חווים בבית את התסכול על ילד מבריק שלא מסוגל להתמיד, ואת המלחמות היומיומיות לנסות לעזור לו להתאים למערכת החינוך ולהתקדם בלימודים. היפראקטיביות רק מוסיפה לתסכול של כולם.
והילד? הקושי שלו זה שהוא לא יכול לעזור לעצמו. לא מבינים אותו ואת הקושי שלו. הוא גדל לחשוב שיש לו בעיה. שמשהו אצלו בראש לא בסדר. כמה שהוא יבטיח לעצמו וירצה לשפר, חוסר האיזון בפעילות המוחית שלו, שהוא נולד איתה או רכש אותה, ימשיך להפריע לו להתרכז ולשבת על הכיסא.
אז, אם נלך למקור של ההפרעה, ונצלול לתוך הבנת הצד המוחי שיוצר אותה, נוכל לשפר את היכולת שלנו להבין, לעזור ולטפל בילד הסובל מADHD, ובעיקר לתת לו כלים שילוו אותו כל חייו לקחת שליטה על הפעילות המוחית שלו ולשנות אותה מתוך רצון ובחירה למצב של ריכוז ופוקוס.
אודות רחלי לנגפורד
למידע נוסף אנא בקר בדף אודות באתר זה
רחלי לנגפורד, חוקרת מוח, לומדת בלונדון את היכולת לשפר תיפקודים קוגניטיבים באמצעות התאמה מוזיקלית למצב רגשי בשילוב עם צלילים פסיכואקוסטיים לתפקוד מוחי. היא מנהלת את הסניף הלונדוני של קליניקת מרכז גלים לטיפול בהפרעות קשב וריכוז באמצעות ניורופידבק. מעבירה הרצאות וסדנאות ברחבי הארץ והעולם בנושאי המוח.
לנגפורד בוגרת תואר שני בניורוביולוגיה מטעם בית הספר לרפואה שבאוניברסיטה העברית בירושלים. מחקרה עסק בתיקון מומי מוח מולדים באמצעות תאי גזע.
רחלי לנגפורד, היא חוקרת מוח וראש הקליניקה הלונדונית לשיטתNCT לנוירופידבק. הקליניקה מתמקדת באימון מוחי לטיפול בהפרעות קשב וריכוז. לנגפורד היא בעלת ניסיון של 13 שנים בתחום הטיפול המוחי להפרעות קשב, בעבודתה במרכז גלים, ישראל. גלים מציג מעל 30 שנות טיפול ומחקר בתחום
טיפול בשיטת יעל לנגפורד - נוירופידבק מתקדם
שיטת יעל לנגפורד, חוקרת מוח ומייסדת מרכז גלים
במרכז גלים אנו עובדים כבר 30 שנה בשיטת יעל לנגפורד. השיטה היא טיפול נוירופידבק (Neurofeedback) מהמתקדמים בעולם לאימון הפעילות המוחית. ביכולתנו ללמד את המוח להפעיל אזורים חדשים, לשנות את תבנית הפעילות ולהתקרב למימוש הפוטנציאל המלא שלו. מטרת הטיפול היא להגיע למצב הרצוי הן מבחינה מוחית והן התנהגותית.
בתחילת התהליך מתבצע מיפוי גל מוח, באמצעותו אנו רואים את דפוס הפעילות המוחית של המטופל. על פי המיפוי המוחי אנחנו בונים פרוטוקול טיפול אינדיבידואלי למטופל המתאים לתבניות הפעילות במוח שלו ולמטרות הטיפול.
הטיפול עצמו מתבצע בקליניקה ברמת גן, בתחילה בתדירות של פעמיים/ פעם בשבוע (לפי הפרוטוקול שיקבע), ועם התקדמות הטיפול, בתדירות נמוכה יותר.במהלך התהליך אנו מקיימים מספר פגישות מעקב שמטרתן לשקף למטופל את התקדמות הטיפול ולעקוב אחר ההתקדמות הן מבחינת הפעילות המוחית והן מבחינת הדיווח הסובייקטיבי של המטופל.
ניתן למצוא מאמרים בנושא נוירופידבק בשיטת יעל לנגפורד, שמתבצעת בגלים, על שימושיו הטיפוליים השונים ויעילותו, וכן מאמרים רלוונטיים בספרות המדעית העולמית.
הכל מתחיל במוח
מהו אימון מוחי?
במוח מתקיימת פעילות חשמלית קבועה, שידועה בתור פעילות גלי המוח. לעיתים נוצר מצב של חוסר איזון בפעילות המוחית, מה שמביא לידי קשיים והפרעות קוגניטיביות, רגשיות, הפרעות בעיבוד שפתי, דיסלקציה ובעיות התנהגות. אימון מוחי הוא תרגול של האזורים הבעייתיים במוח על ידי
התמודדות עם תרגילים ומשימות, במטרה לאזן ולתקן את הפעילות החשמלית במוח ובעקבות שינוי זה נראה גם שינוי התנהגותי קוגניטיבי.
במהלך האבחון הראשוני אנחנו ממפים היבטים כגון מהירות ויעילות עיבוד מידע במוח (דפוסי תדר), דפוסי סימטריה, והיכולת של אזורים בקליפת המוח לתפקד באופן עצמאי ולחלוק מידע ביעילות (דפוסי קישוריות).
במקביל לעליה במספר המאובחנים הסובלים מהפרעות קוגנטיביות שונות, נראה כי תחום הפרעות קשב וריכוז זוכה בשנים האחרונות לחשיפה נרחבת. במרבית המקרים מופנים הסובלים לטיפול תרופתי המלווה לעיתים קרובות בתופעות לוואי לא רצויות ואינו פותר את שורש הבעיה, אלא רק מסייע להתמודדות עם התסמינים.
שיטת לנגפורד, שפותחה על ידי חוקרת המוח יעל לנגפורד, פותרת את הבעיה הקוגנטיבית מהשורש, ומעניקה לסובלים מהפרעות קשב וריכוז יכולת לאמן את המוח ולשלוט בפעילות המוחית, לשפר את איכות חייהם, את יכולת הריכוז וההקשבה ללא כל פגיעה ביצירתיות ושמחת החיים שלהם.
פעילות מרכז גלים המיישמת את שיטת לנגפורד, סייעה עד היום לאלפי מטופלים בארץ ובעולם לחוות תפקוד קוגניטיבי מאוזן ושגרת חיים איכותית. באמצעות שימוש בטכנולוגיות נוירופידבק מתקדמות (וייחודיות מסוגן בארץ), המטופל שולט על גלי המוח ומפעיל את האזורים במוח הדורשים
טיפול.
רמת הטיפול ומשך הזמן, מותאמים באופן אינדיבידואלי לכל מטופל על בסיס אבחון פרטני מדויק. התהליך נושא אופי אימוני, במטרה לאפשר למוח להגיע למצבים של ריכוז ומיקסום היכולות הקוגניטיביות והכישורים האישיים.
חוקרי המוח, המדענים והמומחים של 'מרכז גלים' מטפלים במגוון רחב של התמודדויות אצל ילדים ומבוגרים הסובלים מהפרעות קשב, חרדות, דכאון, בעיות שינה, מחלות סטרס, שמעוניינים להתגבר עליהן ללא צורך בנטילת תרופות.